Propune împădurirea unui teren degradat sau nefolosit
Cunoști un teren degradat, neproductiv sau nefolosit pe care vrei să îl propui pentru împădurire?
Trimite-ne datele de identificare ale terenului. Coordonate GPS, localizare pe Google Maps, număr cadastral sau repere fizice.
În urma propunerii tale, ne vom adresa primăriei pe raza căreia se află terenul și vom cere, după caz, includerea într-un perimetru de ameliorare sau vom cere ajutorul pentru identificarea proprietarilor astfel încât să le putem propune împădurirea sau concesionarea/vânzarea terenului către alte inițiative de împădurire în căutare de terenuri care sunt deja înregistrate pe site
Dacă terenul identificat de tine are cadastrul făcut și se încadrează în categoria terenurilor degradate afectate de eroziune, alunecări de teren, aridizare etc., împădurirea se poate face inclusiv pe banii statului.
Cauți un teren pe care să îl împădurești împreună cu prietenii?
Sau poate vrei să abordezi împăduririle ca pe o oportunitate de a investi? Misiunea noastră este să-ți găsim acel teren! Înscrie-te aici.
Față de acum 10.000 de ani, Planeta a pierdut o treime din pădurile ei
Dacă e să începem o campanie pentru promovarea împăduririlor pe terenuri private, așa cum ne-am propus prin crearea acestui website, ar fi bine să atragem mai întâi atenția asupra evoluției suprafeței împădurite la nivel global și modul în care este sau a fost utilizat terenul în trecut.
Ne alăturăm mulțimii de voci care spun că împăduririle ar trebui să fie de departe principala strategie pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice.
Prin PNRR, România s-a angajat să împădurească 56.700 de hectare până în 2026. Am văzut și prima măsură legislativă, OUG nr. 112/2021 , care aduce o serie de modificări menite să înlesnească împăduririle.
Este în acest moment eliminată obligativitatea includerii în fondul forestier național a terenurilor degradate proprietate privată care se împăduresc.